keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kissat :) part 3

Islamissa kissoilla on erityinen asema. Niitä ihaillaan puhtautensa tähden ja ne ovatkin tervetulleita sisälle taloihin ja jopa Mekan pyhään moskeijaan - Masjid al-Haram. Kissan ruokavalio luonnollisesti koostuu halal-ruoasta ja jopa vesi jota kissa on juonut, voidaan käyttää rukouspesun (wudu) suorittamiseen. Muslimien keskuudessa on myös laajalti levinnyt uskomus, että kissat etsivät ihmisiä jotka ovat rukoilemassa.


Olen haaveillut kissasta jo pitkään ja tästä olenkin kertonut aijemmissa blogikirjoituksissani Kissat :) part 1 ja Kissat :) part 2, näissä on  myös kerrottu kissojen historiasta Islamissa.

Kyllähän minua varoiteltiin, kun menin burmankissan pentuja katsomaan, että lähden yhden kanssa kotiin. No, olisinhan lähtenytkin, mutta olivat tuolloin vielä 3 viikkoisia pötkylöitä, joilla olivat silmät juuri auenneet, joten emon hoitoon vielä jäivät. Mutta niinhän tässä nyt sitten kävi, että meille tulee burmankissa :) Jee, vihdoinkin! Olen jo innoissani ostellut kaikki mahdolliset tarvikkeet.

Samalla viikolla, kun kissa kotiutuu, vietetään sattumoisin Eläinten viikkoa, jonka teemana on tänä vuonna kissa. Kissa on Suomen yleisin seuraeläin, mutta lukuisista kissoja koskevista harhaluuloista johtuen se ei aina valitettavasti saa ansaitsemaansa arvostusta ja hyvää kohtelua.

 Tästä lisää SEY:n sivuilta.

2 kommenttia:

 1. Kissat on niin ihania :)
  Jos en olisi allerginen, kissa olisi mun ehdoton valinta.
  Itse ottaisin ragdollin, kun ne on niin ihania sinisilmäisiä karvapalloja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ragdoll olisi todella ihana, mutta turkkinsa takia en meille huolinut. Tuota lyhytkarvaista burman turkkia on helpompi hoitaa eikä ole joka paikka karvoissa :) Kokemusta on, koska edellinen kissani oli angora...

   Poista