torstai 25. heinäkuuta 2013

Hiusten hennaus

Kasvivärien käyttö hiustenvärjäyksessä on ajankohtainen ihmisten allergisoitumisen takia, mutta itselleni myöskin islamin kannalta. Tarkoittaen siis sitä, että muslimin ei tulisi peittää Allahilta mitään, sillä Hänen on päästävä meissä kaikkialle. En muuten ole muistaakseni koskaan nähnyt rukoilevaa siskoa jolla olisi kynsilakkaa tai meikkiä... Ymmärtääkseni se vaikuttaa rukouksen hyväksymiseen, jos on peittänyt itsestään jotain eli käyttää esim. kynsilakkaa tai meikkiä . Meikithän tulisi luonnollisesti pestä pois rukoiltaessa. Hapettuva hiusvärihän (eli yleisimmät kesto- ja kevytvärit) tunkeutuu hiuksen sisälle suomukerroksen läpi kuitukerrokseen peittäen, täyttäen hiusta ja vaalentaen omaa hiusväriämme. Joillan foorumeilla siskot kertovat sävyttävänsä hiuksiaan suoravärjäävillä hoitoainella, jotka tarttuvat ainoastaan hiuksen pintaan, kuten henna.

HENNA on kuitenkin muslimien keskuudessa hyväksytty hiusten ja parran värjäyksessä ja ihon koristelussa. Upeat punaiset hennatatuoinnit minulla oli käsissä ja jaloissa omissa häissäni, senkin jälkeen olen hennatatuoinut käsiäni. Olen myös värjännyt hiukseni hennalla nyt puolen vuoden ajan, joka on yllättävän helppoa ja erittäin edullista :) Haaveena on ihan kouluttautua tulevaisuudessa tässä asiassa enemmänkin :)

Tarjolla on nykyään useita hennavärivalmisteita, itse olen hiustenvärjäyksessä käyttänyt 100% kasviperäistä MAC URTH-merkkistä kasvivärijauhetta. Tätä voi ostaa valmiina sekoituksina, jotka sisältävät hennan lisäksi INDIGOA ja KAMOMILLAA tai ostaa voi erikseen ihan puhdasta punaista hennajauhetta tai indigoa ja sekoittaa niistä haluamansa tummuuden/sävyn.

Kasvivärejä käytettäessä tulee muistaa, että lopputulos riippuu aina alkuperäisestä hiusväristäsi. Tästä johtuen en kärsi näkyvästä tyvikasvusta ja väri on todella luonnollinen. Myös kasvivärien kiinnittymismekanismi hiukseen on erilainen kuin hapettuvilla kesto- tai kevytväreillä. Henna tarttuu hiukseen sähkövarauksella -> hiuksen oma sähkövaraus on aina negatiivinen. Tästä johtuen sitä ei voida poistaa (hapettuvalla) vaalennusaineella tai vaalennuksen lopputulos saattaa olla ihan mitä tahansa... Hiusten kasvattaminen on paras hennan poistotapa. Kannattaa myös muistaa ettei hennalla voi vaalentaa, mutta vaaleat hennasävyt kirkastavat vaaleaa väriä ja tuovat kiiltoa hiukseen, jolloin se saa aikaan optisen harhan ja näemme hiusten värin vaaleampana. Viileät platinasävyt eivät ole hennalla mahdollisia. Vähän kemiaa tässä samalla :)

Hiusten hennaus on helppoa, tosin sen levittäminen ei onnistu sudilla ihan samoin kuin perinteisissä hiusväreissä, sillä hennamassa on puuromaista massaa. Itse levitän hennamassan koko päähän. Hennan väri paranee lähipäivien aikana värjäyksestä eli se myös hapettuu ja tummuu, muuttuu toisin sanoen intensiivisemmäksi -> siinä tapauksessa ellei hiuksia pestä pariin päivään. Mac Urth-hennajauhetta on erittäin helppo käyttää:
Käyttö: Sekoita kulhossa n. 50 g jauhetta keitettyyn veteen notkeaksi tahnaksi, jäähdytä ja levitä lämmin tahna pestyihin hiuksiin. Anna vaikuttaa 1-2 tuntia. Huuhtele väri pois ja pese shampoolla. Suihkuhattu vahvistaa värin vaikutusta. Huom! Hennan vaikutus voi vaihdella, jos hiukset on käsitelty voimakkailla kemikaaleilla.
Itse pidän hennamassaa hiuksissa 3 tuntia kelmun alla. Mitä pidempään annat hennan vaikuttaa, sitä intensiivisempi väristä tulee. Henna on myös hyväksi iholle, se tuo hiukseen paksuutta ja upean kiillon. Hiukset ovat ihanan terveen näköiset!

Suosittelen tutustumaan hiusten hennaukseen syvemmin TÄSTÄ.
Englannin kielistä tietoa sivustolta Henna for hair

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti