torstai 5. syyskuuta 2013

Islam sopii myös eläinrakkaille :)

 Islamin mukaan eläimiä tulee kohdella hyvin, ne ovat luontokappaleita, kuten ihmisetkin, joita tulee siis kunnioittaa, vaalia ja rakastaa. Jumala loi meidät ihmiset elämään yhdessä eläinten kanssa.

 "Hyvä teko, joka tehdään eläimelle, on kuin tekisi hyvän teon ihmiselle."
- Profeetta Muhammad

Koiratappelut ja -kukkotappelut, joilla ihmiset huvittelevat, ovat islamissa kiellettyjä. Eläinten hyvään kohteluun ei kuulu pelkästään ruokkiminen ja huolehtiminen, muslimin ei tule myöskään loukata eläimen tunteita. Eläinten laiminlyöminen katsotaan ankaraksi synniksi islamissa.

Abdullah bin 'Umar kertoi:
Allahin apostoli sanoi: "Naista kidutettiin ja hänet laitettiin Helvettiin, koska hän lukitsi kissan, kunnes se kuoli nälkään."
Allahin apostoli sanoi edelleen: (Allah tietää paremmin) Allah sanoi naiselle: "Sinä et ruokkinut, etkä juottanut sitä, kun lukitsit sen, etkä päästänyt sitä vapaaksi, jotta se olisi voinut syödä maan öttiäisiä."


(Sahih Bukhari, kirja 40, hadith 553)

Eläimillä on myös oikeus kunnialliseen kuolemaan.
Eläimiä saa tappaa vain ruoaksi ja tilanteessa, jossa ne aiheuttavat muille välitöntä vaaraa. Edes sodassa niitä ei saa tappaa ilman pätevää syytä. Eikä eläimiä ei saa tappaa muiden eläinten nähden.

Jabir bin ‘Abdullah kertoi:
"Allahin lähettiläs (rh) kielsi tappamasta mitään eläintä, kun se on sidottu (käyttämästä sitä maalitauluna)."
(Sunan Ibn Majah, vol 1, kirja 27, Hadith 3188, tämä on sahih

Saamme hyötyä eläimistä syömällä ja ratsastamalla niillä. Sitä vastaan eläinten tulee saada hyötyä ihmisistä ja muslimin tulee hoitaa ja huolehtia eläinten oikeuksista. Eläinten hoivaaminen on yksi keino palvoa Jumalaa. Ja sehän sopii minulle :)

Suomessa toimivia eläintensuojeluyhdistyksiä/liittoja ovat SEY ja Animalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti