lauantai 27. heinäkuuta 2013

Kissat :) part 1

Rakastan kissoja <3 Minusta ne ovat kauniita, lihaksikkaita, sopivan itsenäisiä, mutta myös sosiaalisia, hellyyden kipeitä, lämpöisen pehmeitä ja ottavat paikan lupaa kysymättä sydämestä. Ensimmäinen kissani, valkoinen puolipitkäkarvani eli upeaan 18 vuoden ikään. Nyt onkin vakavasti harkinnassa taas kissaystävän hankkiminen. Mietinnässä nämä alla luetellut rodut siksi, että ovat erittäin sosiaalisia, kiintyviä ja seurallisia joka paikan höyliä, kissoja joille voi myös opettaa temppuja.

Mietinnässä ovat roduista siamilainen: "Luonteeltaan siamilainen on vilkas ja leikkisä. Se haluaa olla mukana kaikissa kodin puuhissa ja mieluiten keskipisteenä. Siamilaiskissa kiintyy ihmiseensä ja osoittaa avoimesti hellät tunteensa. Se on todellinen sylikissa, joka viettää yönsä mieluiten omistajansa kainalossa peiton alla."

Itämainen lyhytkarva: "Luonteeltaan itämainen lyhytkarva on kuin siamilainen seurallinen, vilkas ja ihmisrakas – se osallistuu kaikkiin perheen toimintoihin täysin rinnoin."

Tai burman kissa: "Kun vain annat burman tulla luoksesi, kaikki muu järjestyy itsestään. Burma kiintyy uskomattomasti ihmiseensä ja kuvittelee itsekin olevansa ihminen. Pian tunnet olevasi palvottu, jos vain osaat ottaa sanomia vastaan. Burma osallistuu väsymättä kaikkiin askareisiin, olitpa sitten kylpemässä tai keittämässä.
Englantilaiset kutsuvat burmaa “koirakissaksi”. Burma kuljettaa nauhoja ja palloja loputtomiin. Yhtä lailla se ottaa vahdittavakseen perheen nuorimmaisen ja tulee loistavasti toimeen muidenkin lasten kanssa."

Profeetta Muhammed (saas) oli myös kissojen ystävä. Sanotaan, että Profeetan (saas) lempi kissan nimi oli Muezza. Kerran rukouskutsun kuultuaan Profeetan(saas) tuli lähteä moskeijaan ja pukea kaapunsa päälleen, mutta Muezza nukkui Hänen kaapunsa hihan päällä. Profeetta Muhammed (saas) ei halunnut häiritä kissaansa, vaan leikkasi mieluummin hihan irti. Hän silitti kissaansa kolmesti, joka takasi Muezzalle 7 henkeä ja kyvyn tippua aina jaloilleen pudotessaan.
Sanotaan, että Profeetta Muhammed (saas) oli niin kiintynyt kissaansa, että antoi sen levätä sylissään saarnatessaan. Kuuleman mukaan Profeetta (saas) joi samaa vettä kuin kissansa Muezza ja myös peseytyi siinä.

Tämä tarina on legenda, ei siis HADITH. Englannin kielisen version yllä kerrotusta tarinasta löydät TÄÄLTÄ.

2 kommenttia:

  1. Hei kiva blogi sinulla mielenkiintoinen tuo tarina Muhammedista ja kissoista :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kiva kun kävit lukemassa :)

    VastaaPoista