sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Ramadan Kareem!

Vähän myöhäiset hyvät paaston toivottelut, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nythän on jo ramadanin 12 päivä menossa. Kylläpä aika hujahtaa :) Itselleni tämä on ensimmäinen ramadan jolloin paastoan. Alkuun tuntui hyvinkin haastavalta olla syömättä, vatsa kurni ja ajattelin asiaa liiaksi. Päivä päivältä on helpompaa. Toki keskityn myös olemaan parempi muslimi, en riitele, kiroile ja ajattelen usein Allahia. Paastoan siis myös huonoista tavoista.

Paasto on yksi islamin peruspilareista ja ramadan on islamilaisen kuukalenterin yhdeksäs kuukausi.
Tällöin terveet, aikuiset, jotka eivät matkusta, paastoavat auringonnoususta auringonlaskuun. Pohjoisella pallonpuoliskolla päivät ovat pidempiä, joten ramadanin sattuessa kesäaikaan, on paastoaminen haastavampaa kuin lyhyinä talven päivinä.
Ramadan on myös se kuukausi jolloin Koraani annettiin ihmisille opastukseksi. Koraanin opiskelu onkin suositeltavaa erityisesti ramadanin aikana. Tarkoituksena on hylätä paha ja valita hyvä.
Paaston tarkoituksena on myös muistuttaa meitä niistä vähäosaisista joilla ei ole esimerkiksi ruokaa päivittäin nautittavaksi ja myös siitä, että olisimme kiitollisia siitä kaikesta hyvästä mitä meillä jo on. Anteliaisuus on siis suositeltavaa ramadanin aikana :)

Alla video siitä mitä kehossamme tapahtuu paaston aikana:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti