sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kissat :) part 4

Halal ruokaa kissallekin!

Aikaisemmassa blogi kirjoituksessani Kissat :) part 3, kerroin että kissat syövät luonnollisesti halal ruokaa. Hyviä uutisia siis! Brittiläinen lemmikkiruoka yhtiö nimeltään Halal Pet Products Ltd, tuottaa täydellistä halal ruokaa kissalle. Ruoka on osuvasti nimeltään Muezza Pure.


Muezza oli siis Profeetta Muhammedin (rauha hänelle) lempi naaraskissa. Lisää Muezzasta voit lukea kirjoituksestani Kissat :) part 1.

Islamissahan ei ole lakia joka kieltää eläimiä syömästä haram ruokaa, mutta muslimille on kiellettyä käsitellä haram ruoka-aineita ja sen tähden tällainen kissanruoka on markkinoilla. Saakohan tätä Suomesta? Kala ainakin on aina halal :) Valitettavasti kalaa on suositeltavaa tarjota kissalle vain kerran viikossa.

Kissanpentuni kotiutui viime viikolla, rukoukseni on kuultu ja sain kuin sainkin kissan elämäämme ilahduttamaan <3 Lisää kissamaisia kuulumisia taas myöhemmin...

2 kommenttia:

 1. Oih, onneksi olkoon kissan johdosta! Mä niin rakastan kissoja ja odotan kans, että koska saisin uuden sellaisen. Edellinen reppana nukkui pois jotain 5 vuotta sitten.

  Tosta kissan syöttämisestä sen verran, kun olen lukenut, että olisi haditheja, jotka kieltävät erillisen "kissanruoan" antamisen kissoille. Tai se taisi vissiin koskea kaikkia eläimiä, siis että eläimille pitäisi syöttää ylijäävät ihmisten ruoat, eikä niille saisi ostaa erikseen ruokaa. Oletko kuullut tästä? Tiedätkö, onko tuo totta vai ei?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat on niin parhaita :) Toivottavasti saat taas itsellesi kissakaverin pian!

   En olekaan tuollaisiin haditheihin törmännytkään, jotka kieltävät lemmikin ruoan ostamisen, mielenkiintoista... Voisin ymmärtää asian näin eli silloin ruoka on todennäköisesti ollut kortilla eri lailla kuin nyt ja olisi tuhlausta ja ehkä väärin "hemmotella" lemmikkiä ostamalla sille ruoat erikseen??? Nykyäänhän ruokaa tuotetaan hurjalla tahdilla ja kulutetaan maapallon luonnonvaroja hurjasti sen takia!

   Ja tuosta kotiruoan tarjoamisesta kissalle: kissahan on lihansyöjä, eikä kissalle saisi antaa viljaa, koska kissan elimistö ei pysty käsittelemään hiilihydraatteja energiaksi (sellainen entsyymi puuttuu) ja monet vitamiinit, hivenaineet ja aminohapot puuttuvat kypsennetystä ruoasta. Kissahan noudattaa ns. hiiriympyrää (kissan ruokaympyrä) eli hiirestä kissa saa kaiken tarvitsemansa. Kissan ruokavalio koostuu siis luonnossa 99% pienriistasta.

   Meillä kissa barffaa (raakaruokintaa), mutta saa ohella myös hyvä laatuisia eläinkaupan teollisia kissanruokia. Markettiruoathan valmistetaan teurasjätteestä mm. karvat, höyhenet, sorkat, eltaantunut käytetty ravintolarasva ja täyteaineena edullinen vehnä ja maistuvuden parantamiseksi niihin on lisätty sokereita, siirappeja, lisä- ja säilöntäaineita jne. Nämä aiheuttavat kissalle hammas- ja iensairauksia, munuaissairauksia, ruoka-aineallergiaa ym! Eli viljattomat, sokerittomat, lisä- ja säilöntäaineettomat ruoat siis kisulle!

   Paasaukseksihan tämä meni ja vähän asian vierestäkin, mutta ehkä tästä joku sai jotain uutta tietoa kissansa hyvinvointia ajatellen :)

   Poista