torstai 3. heinäkuuta 2014

Paaston rikkominen

Paastoan Suomen aikataulujen mukaan ja paaston rikkominen tapahtuu tällä hetkellä klo 23 jälkeen. Tässä näkyy oman kaupunkini Ramadan kuukauden rukousajat:


Tällä hetkellä paaston pituus on 21 tuntia. Se on pitkä aika, mutta ihme kyllä en tunne janoa enkä nälkää. Normaalisti vatsani murisee jo muutaman tunnin kuluttua, eikä edes paaston rikkomisen aikaan tunnu nälkäiseltä tai janoiselta. Paasto rikotaan, kun Maghrib-rukous koittaa eli aurinko on laskenut. Yöunet jäävät lyhyiksi sillä Fajr-rukouksen tullessa paastoaminen taas alkaa eli syömiseen ja juomiseen on aikaa vain 3 tuntia.

Paasto tulisi rikkoa kiirehtien, kun aurinko on laskenut. Paaston rikon taateleilla, kuten profeetta Muhammadilla (pbuh) oli tapana, tuoreilla:

Niin hyviä ja makeita!

...tai kuivatuilla:

Näitä on jo maisteltu :)
Itseasiassa nuo kuvan kuivatut taatelit maistuvat tosi hyville, luulin että eivät olisi hyviä, mutta maistuvat hyvin samalta kuin tuoreet, makeilta ainakin. Taateleiden lisäksi juon täysmehua ja käyn rukoilemassa, jonka jälkeen syömme kunnon aterian.

Helsingin Uutiset julkaisi artikkelin suomalaisesta Hamza Peltolasta, joka paastoaa nyt yhdeksättä kertaa:

"– Tarkoitus ei ole kurittaa itseä, vaan se on henkisen kasvun paikka. Pitäisi keskittyä sielunsa puhdistamiseen, Peltola filosofoi.

Paaston tarkoitus on opettaa nöyräksi ja kiitolliseksi.

– Silloin tajuaa, miten heikkoja lopulta olemme. Se myös tuo ihmiset samalle viivalle. Erot rikkaiden ja köyhien välillä häviävät, kun kaikilla on nälkä."

Artikkelin pääset lukemaan TÄSTÄ.

2 kommenttia:

 1. Mäkin ostin noita tuoreita, mutta en ole vielä maistanut, kun on jäljellä vielä kuivattuja. Kuivatut ostin irtomyynnistä päivää ennen Ramadania ja olivat yllättäin aika vähissä :D.

  Luin myös ton artikkelin. Suretti vaan ihmisten kommentit jutun lopussa :(. Pitäisi jättää ne lukematta, kun tietää aika hyvin mitä siellä lukee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä päin oli kaupasta tuoreet taatelit huvenneet myös vauhdilla :)

   Sama juttu täällä, menin lukemaan artikkelin kommentit ja olisi pitänyt jättää lukematta, arvasihan sen...

   Poista